HUOPP partner na Čarobnom danu u Maksimiru

Dana 11. rujna 2016. Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa sudjelovala je kao partner Čarobnog dana, najvećeg obiteljskog  događaja koji se održao u jednom od najljepših europskih parkova u Maksimiru.

Čarobni dan – doživljaj za cijelu obitelj je projekt posvećen obiteljskom druženju, koji se održava u prirodi i omogućava djeci i njihovim roditeljima aktivno provođenje vremena i upoznavanje s novim aktivnostima sportskim, kreativnim, edukativnim. Najveći je to obiteljski događaj u Hrvatskoj na kojem se okupi do 7.000 obitelji s djecom do dvanaest godina starosti. Ovaj obiteljski događaj posebno je interesantan djeci koja se mogu uključiti u veliki broj raznolikih, interaktivnih radionica te na taj način otkriti svoje skrivene potencijale, znanja i vještine koje bi mogli razvijati i kojima bi se mogli baviti u svoje slobodno vrijeme. Jedna od osnovnih ideja projekta je besplatno promoviranje klubova, društava, udruga, različitih škola (osnovne škole, glazbene, likovne, škole za strane jezike) s ciljem pronalaženja novih talenata.

Sve radionice odvijale su se kroz dan i bile su potpuno besplatne za posjetitelje, kao i cjelokupni program.

U dječjoj Čarobnoj zemlji bile su pripremljene  brojne besplatne edukativne radionice, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja u kojima su djeca mogla uživati i tako zajedno aktivno s obitelji provesti dan u prirodi.

Kao i prošle godine, bio je pripremljen zabavni program na velikoj pozornici koja su bila prepuna velikih i malih izvođača, poznatih imena, ali brojnih plesnih skupina, zborova i malih sportaša.

Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa educirala je obitelji s djecom o važnosti potražnih pasa u sustavu spašavanja te kako potražni psi provode svoje radne dane i kako se pripremaju za stvarne akcije.

Više o Čarobnom danu možete vidjeti na: www.carobnidan.hr