Dani zaštite i sigurnosti 2016

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održali su se Dani zaštite i sigurnosti 2016. Cilj ovakve hvale vrijedne manifestacije bio je  upoznati naše sugrađane s uslugama i opremom koju nude privatne i javne tvrtke te ustanove i službe, u cilju povećanja javne i njihove osobne sigurnosti.

U okviru navedenog događaja, na Trgu se predstavljala oprema i usluge sektora sigurnosti za građanstvo, koju je prošle godine dnevno posjećivalo više od 3000 građana, uz sudjelovanje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Hrvatske vatrogasne zajednice, Hrvatskog centra za razminiranje i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

Tri dana pokaznih vježbi i izložbe sigurnosne opreme i usluga na Trgu pokazalo je što sve rade i kakvu opremu imaju službe i tvrtke kao elementi sustava javne sigurnosti  kako bismo svi skupa bili što sigurniji i na privatnoj i na lokalnoj i na nacionalnoj razini.

Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa je u tu svrhu prezentirala način rada potražnih timova kroz 5 atraktivnih demonstracija koju su popratili mnogobrojni posjetitelji.